Stuur een WhatsApp bericht naar Kevin Langenberg
Kevin Langenberg
Geeft altijd snel antwoord
Kevin Langenberg
Hallo,
Wat kan ik voor je betekenen? Stuur mij direct een appje. Ik sta je graag te woord!
Vandaag: 08:00 - 20:00
 • Maandag 08:00 - 20:00
 • Dinsdag 08:00 - 20:00
 • Woensdag 08:00 - 20:00
 • Donderdag 08:00 - 20:00
 • Vrijdag 08:00 - 20:00
 • Zaterdag 08:00 - 17:00
 • Zondag gesloten
Werkzaam door heel Nederland!
Voordelig latex spuiten op muren en plafonds - Allworks Stuc- en Spuitwerken

Voordelig Latex Muurverf Spuiten

Met jaren ervaring in latex spuitwerk zorgen wij ervoor dat uw muren en/of plafond d.m.v. een verfspuit worden voorzien van een strakke en egale latex verflaag, ook wel texen genoemd. De latex verf is verkrijgbaar in verschillende muurverf kleuren. U kan weer jaren genieten van de woning.

Muren spuiten? Plafond spuiten?

Latex spuiten is sneller en mooier dan muren sauzen

Muren verven met een airless verfspuit (texen) is niet vergelijkbaar met andere methodes voor het aanbrengen van muurverf. Wanneer men met bijvoorbeeld een roller te werk gaat dan zijn er vaak banen en aanzetten zichtbaar. Muren verven zonder strepen is erg lastig. Met de airless verfspuit wordt met behulp van een pomp de latex verf gelijkmatig op de muren of plafonds aangebracht. Hierdoor ontstaat er een mooie, strakke en egale afwerking met een resultaat om trots op te zijn. Behalve een prachtig resultaat bespaart muren spuiten en plafonds spuiten veel geld en vooral tijd wat het makkelijker maakt voor gezinnen met tweeverdieners die weinig eigen tijd hebben. Latex spuiten is voordelig, snel en altijd de beste keuze!

Voordelen van Airless Latex Spuiten

Voordelen van Latex Spuiten

 • Goedkoper dan rollen
 • Het is sneller dan traditioneel schilderen
 • Geschikt voor zowel muren en plafonds
 • Geen aanzetten of strepen
 • Een mooier en strakker resultaat
 • Droogt vele malen sneller
 • Je hebt minder verf nodig
 • Geschikt voor veel type ondergronden

Jouw muren ook strak en egaal van kleur door latex spuiten?

Moeiteloos, zonder vlekken en strepen? Bij Allworks Stuc- en Spuitwerken ben je aan het juiste adres voor het voordelig latex spuiten van wanden en plafonds. Direct een afspraak maken of prijsindicatie aanvragen? Neem vrijblijvend contact op!

Airless Latex Muurverf Spuiten is voordeliger en goedkoper

Latex muurverf spuiten is voordeliger en goedkoper

Latex spuiten is voordelig en het bespaart je veel tijd tegenover het traditioneel schilderen en verven van jouw woning. De prijzen liggen hierdoor een stuk lager en latex spuiten geeft een prachtig egaal resultaat zonder lelijke banen. Vergeleken met handmatig schilderen is het spuiten van latex zo'n 30% tot 40% goedkoper. Dit komt vooral omdat latex spuiten sneller is, en veel minder verf verbruikt. Het afplakken duurt wel langer, maar door de enorme tijdswinst van het verfspuiten vormt dit geen nadelige problemen.


Wat kost latex spuiten?

De prijs verschilt per woning en wordt door een aantal factoren bepaald. Type en conditie van de ondergrond, gekozen muurverf kleuren, schrobklasse latex muurverf en hoeveelheid afplakwerk bepalen uiteindelijk vaak de totale kosten.

Wil jij weten wat de kosten zijn voor het texen van muren en/ of plafonds? Neem vrijblijvend contact op of bel meteen 06 5354 9775 voor een prijsindicatie. Je kan ook direct via WhatsApp jouw vraag stellen!

Geschikte ondergronden voor Latex Spuiten

Welke ondergrond is geschikt voor latex spuiten?

Vrijwel alle ondergronden zijn geschikt voor het aanbrengen van latex verf. Of dat nu spackspuitwerk, stucwerk, hout, gipsplaten, beton of steen is, het maakt weinig verschil. Nieuwbouw of bestaand, alles is mogelijk en wij adviseren jou graag over de mogelijkheden van latex spuiten. Latex spuiten heeft als extra voordeel dat een eigenschap van de ondergrond behouden blijft. Een gladde ondergrond blijft glad en een groffe ondergrond blijft grof. Behangklare muren zijn daarom nog niet geschikt voor latex spuitwerk. Deze bevatten nog te veel oneffenheden die zichtbaar zijn in het latex spuitwerk en de muren zullen eerst strak gestuct moeten worden alvorens we deze kunnen texen. Latex spuiten zorgt er altijd voor dat jouw wanden, muren en plafonds voorzien worden van een strakke en egale verflaag wat zorgt voor een prachtig resultaat en een heerlijk woongenot. Bovendien laat latex spuitwerk geen aanzetten achter zoals een roller of kwast dat wel doen bij traditioneel schilderen. Wel is het belangrijk dat we eerst een vochtmeting doen van de ondergrond, zeker bij pas gestucte muren. De ondergrond moet voldoende droog zijn om blaasvorming van latex verf te voorkomen.

Mogelijkheden met Latex Spuiten

Mogelijkheden met latex spuiten

Niet iedereen wil zijn muren geheel wit gespoten hebben. Daarom is het bij ons mogelijk meerdere muren op kleur te latex spuiten. Wanden worden eerst gespoten met de airless verfspuit en daarna worden deze voorzichtig afgeplakt. Zo is het mogelijk om de wanden te texen in elk beschikbare RAL kleur. Je moet er wel rekening mee houden dat meerdere kleuren niet op één dag kunnen worden gespoten. De wanden moeten eerst goed drogen voordat deze afgeplakt kunnen worden. Hetzelfde geldt voor als je muren wilt verven in 2 of meerdere kleuren.

Latex spuiten in iedere kleur

Wil jij veel kleur in je leven en woning? Latex verf is beschikbaar inverschillende RAL kleuren. Wij kunnen jouw muren, wanden en plafonds voorzien van verschillende kleuren in latex verf. Nieuwsgierig naar de mogelijke kleuren muurverf? Bekijk dan de RAL-kleurenwaaier en ontdek de nieuwste kleuren. Allen op kleur te krijgen in latex verf.

Wij werken uitsluitend met premium producten

Kwaliteit staat bij ons bovenaan.
Daarom werkt Allworks Stuc- en Spuitwerken uitsluitend met hoogwaardige producten die een topresultaat garanderen.

Wat is Airless Latex Spuiten - Voordelig latex muurverf spuiten

Wat is latex spuiten

Latex spuiten is het aanbrengen van latex muurverf d.m.v. een professionele airless verfspuit, ook wel texen genoemd. Door de constante druk van de spuit wordt een gladde en egale verflaag aangebracht. Hierdoor kan een grote oppervlakte snel en eenvoudig een mooie strakke afwerking krijgen. Het laat geen strepen en aanzetten achter zoals traditioneel muren sauzen. Latex spuiten wordt veel toegepast op glad stucwerk. Een goede stukadoor zal dan ook altijd aanraden uw muren te laten spuiten met een laag latex muurverf. Het zorgt voor een goede afwerking en dekking en draagt bij aan de stevigheid van je muur. Zelf latex spuiten is niet aan te bevelen gezien de vele technieken en applicaties die komen kijken bij het spuiten van latex verf. Allworks Stuc- en Spuitwerken volgt geregeld cursussen en bijscholingen om skills te perfectioneren en om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Hoe wij werken met Airless Latex Spuiten

Hoe gaan wij te werk met latex spuiten

Nadat al jouw wensen zijn besproken, zullen wij de wanden en plafonds nalopen en indien nodig zullen wij oneffenheden bijwerken. Wanneer dit is gedaan, zullen ramen, vloeren en deuren worden afgeplakt. Airless latex spuiten veroorzaakt altijd een beetje nevel, toch nemen wij liever geen risico en plakken wij alles zorgvuldig af. Zo weet je zeker dat alleen de juiste oppervlaktes worden bespoten. Wanneer er gekozen is voor meerdere RAL kleuren zullen wij waar nodig de wanden en plafonds opnieuw afplakken. Dit kan vaak al de volgende dag worden gedaan doordat latex verf een veel kortere droogtijd heeft dan normaal schilderen. Als alles droog is, ruimen wij voor je op en indien gewenst, voeren wij afvalmateriaal af tegen meerprijs. Nadien worden alle muren nagelopen zodat wij alles strak en egaal kunnen opleveren en jij kan gaan genieten van de nieuwe look op de muren.

Wat zijn de kosten voor latex spuiten?

Verschillende factoren als ondergrond, gekozen muurverf kleuren en hoeveelheid afplakwerk zijn bepalend voor de prijs. Wil je een goede prijsindicatie? Neem vrijblijvend contact op of maak direct een afspraak. Wij staan je graag te woord!