Stuur een WhatsApp bericht naar Kevin Langenberg
Kevin Langenberg
Geeft altijd snel antwoord
Kevin Langenberg
Hallo,
Wat kan ik voor je betekenen? Stuur mij direct een appje. Ik sta je graag te woord!
Vandaag: 08:00 - 20:00
  • Maandag 08:00 - 20:00
  • Dinsdag 08:00 - 20:00
  • Woensdag 08:00 - 20:00
  • Donderdag 08:00 - 20:00
  • Vrijdag 08:00 - 20:00
  • Zaterdag 08:00 - 17:00
  • Zondag gesloten
Werkzaam door heel Nederland!

Wat kost een stukadoor?

5 tips om extra kosten te beperken!

Je gaat verbouwen en muren en plafonds worden gestuct. Een stukadoor rekent dan meestal een meterprijs en afhankelijk van het aantal meters, de dikte van het stucwerk, bewerkelijkheid van de oppervlakte die gestuct moet worden, rolt daar een prijs uit. Van tevoren prijsoffertes opvragen is natuurlijk een must! Vertrouwen moet er langs beide kanten zijn waarop de keuze wordt gemaakt and so far so good.

Echter wanneer de verbouwing eenmaal van start gaat, willen de eerste hindernissen zich aandienen. Een verbouwing/ renovatie is vaak een behoorlijke investering en verschillende vaklui betreden de woning om hun werk uit te voeren. Mijn eerste tip is een goede planning! Absoluut geen overbodige luxe. Het geeft minder stress en levert al een 1ste besparing op! Verschillende vaklui die elkaar voor de voeten lopen, zijn niet productief, zullen op elkaar moeten wachten en ook kleine beschadigingen gebeuren doordat er te veel mensen aanwezig zijn.

Voordelen van stucwerk

Tip 1: Een goede planning

Absoluut geen overbodige luxe. Het geeft minder stress en levert al een 1ste besparing op! Verschillende vaklui die elkaar voor de voeten lopen, zijn niet productief, zullen op elkaar moeten wachten en ook kleine beschadigingen gebeuren doordat er te veel mensen aanwezig zijn.

Het is erg handig om van buiten naar binnen te denken. Hiermee bedoel ik dat vaak eerst de wanden, plafonds worden gestuct, behangen en gespoten met latex muurverf of er wordt gekozen voor een decoratieve wandafwerking zoals beton ciré of stucco mat. Daarna kan men denken aan het leggen van de vloeren en het plaatsen van de keuken indien van toepassing. Bij het maken van een offerte en de werkzaamheden kijk ik ook naar hoeveel er moet afgeplakt worden om bijvoorbeeld de trap of vloer/ kozijnen niet te beschadigen. Ligt er nog geen vloer dan hoef ik deze niet af te plakken. Vaak gebeurt het toch dat de vloerenlegger reeds is geweest en er toch extra kosten aan afplakwerkzaamheden moeten worden gerekend. Doodzonde natuurlijk.

Tip 2: Vermijd extra afplakwerkzaamheden

Hier sta je als leek vaak niet bij stil echter zorgt dit voor extra werkzaamheden en ook de stucwerkzaamheden en het latex spuiten lopen hierdoor vertraging op. Uiteraard is het mogelijk om de afplakwerkzaamheden voor eigen rekening te nemen!

Dat scheelt ook in de kosten maar moet wel goed gebeuren. Bij het verwijderen van de tape wil je niet dat de verf of stuc mee van de muren wordt getrokken. Om voordelig te kunnen latex spuiten zijn afplakwerkzaamheden gewoon noodzakelijk dus iedere besparing is mooi meegenomen.

Voordelen van stucwerk

Tip 3: Droogtijd van stucwerk.

Mijn 3e tip is een weetje dat ik wil meegeven om een goede verbouwingsplanning te maken. De droogtijd van stucwerk is ook erg belangrijk om mee te nemen in de planning! Zeker wanneer er dik gesmeerd moet worden voor glad stucwerk. Het duurt dan echt enkele weken alvorens deze muur echt droog is voor verdere afwerking. Stucwerk heeft een droogtijd van 1mm/24u!! Helaas zijn de consequenties heel erg vervelend als een muur te vochtig is en deze wordt met latex muurverf gespoten of een andere wandafwerking. Vooral wanneer een er een nieuwe keuken wordt geplaatst wil het wel eens zijn dat klanten de droogtijd onderschatten en staat de keukenboer reeds te hijgen in je nek.

Maar een keukenblad kan krom trekken tegen een vochtige muur en ook kunnen er blazen ontstaan in de latex muurverf. Dit wil je echt niet met je nieuwe keuken! Heel vaak is het stucwerk voor een keuken juist dik stucwerk daar vaak de oude keukentegels van de muur gebikt worden. Hou daarom erg goed rekening met de droogtijd van stucwerk en laat de keuken niet slechts enkele dagen/ een week nadat de stukadoor is geweest plaatsen.

Om het proces van drogen te bevorderen, is ventileren essentieel. Dus alle ramen open maar niet overbodig stoken want dan kunnen er krimpscheuren ontstaan!

Tip 4: Verwijder alle radiatoren en verwarmingselementen

Voor glad stucwerk is het natuurlijk ontzettend handig als ik, de stukadoor met zijn stucspaan overal makkelijk bij kan. Dit brengt me bij de 4e tip; verwijder alle radiatoren en verwarmingselementen van de muur. Dit zorgt ervoor dat we de hele muur kunnen stucen. Is dit om een of andere reden niet mogelijk dan proberen we uiteraard zo ver mogelijk achter de radiator of verwarming te komen. Echter kom je maar zo ver en lukt het nooit om volledig achter de verwarming te stucen. Ook voor de afwerking (texen, beton ciré, stucco mat, sierpleister) is het resultaat mooier wanneer alles van de muur is verwijderd.

Voordelen van stucwerk

Tip 5: Ruimtes volledig ontruimen

Wanneer ik begin met stucen dan is het ontzettend fijn dat ik direct aan de slag kan (dit geldt uiteraard voor iedere vakman). Dit houdt in dat alle meubels (indien renovatie) in een andere kamer, die niet wordt gerenoveerd, worden opgeslagen. Ook bij nieuwbouw is het super leuk om alvast nieuwe laminaat en meubels uit te zoeken! Echter wanneer meubels en/ of nieuwe laminaat of andere items worden opgeslagen in de ruimte die wordt gestuct dan betekent dit weer meer afplakwerkzaamheden, obstakels of extra man-uren om alles iedere keer te verleggen. Ook hebben stukadoors werkmateriaal bij dat ze moeten plaatsen om te kunnen werken. Mijn 5e en laatste tip is om ruimtes volledig te ontruimen.

Soms lijkt het niet veel wat in de kamer ligt echter gips om te stucen droogt best snel en de volledige focus ligt op het stucen van muren of plafond alvorens de kuip met gips uitdroogt. Tussentijds stoppen om spullen te verplaatsen, geeft extra tijdsdruk maar ook extra kosten voor de klant.

Ik hoop dat deze 5 tips zorgen voor een betere en goede planning zodat een groot deel van de stress en onzekerheid die bij een verbouwing komt kijken, wordt weggenomen en een vlotte samenwerking een prachtig resultaat oplevert waar je nog jaren plezier van hebt!

Wil jij nu weten hoeveel het kost om je muren te laten stucen en/ of latex spuiten? Of twijfel je nog over de juiste wandafwerking?

Maak gebruik van onze reken calculator voor een indicatie of neem contact op met 0653549775 of stuur een bericht naar info@allworksstucenspuitwerken.nl. en ik denk graag met je mee.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op! Wil je liever meteen weten wat het gaat kosten? Bereken je prijs meteen online.